Школьный форум

Школьный форум

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 01.05.2026 - 16:49:06
Страницы:  1  

Освітлення довгого коридору настінними світильниками

АвторСообщение

Brabus

Ветеран

Статистика:

Доброго вечора, форумчани! Маю таке питання - планую зробити освітлення в коридорі, він у мене довгий та вузький, десь метрів сім завдовжки. Думаю поставити настінні світильники, але не знаю скільки штук потрібно і на якій відстані їх розміщувати один від одного. Хто стикався з подібним, підкажіть будь ласка?

Сообщение # 1 01.10.25 - 19:54:54
RE: Освітлення довгого коридору настінними світильниками

oh,rita

Ветеран

Статистика:

Привіт! Для довгого коридору це добре рішення - саме настінні світильники. З досвіду можу сказати, що оптимальна відстань між світильниками - це десь 1.5-2 метри, залежно від потужності ламп. Якщо візьмете світильники по 40-60 Вт, то можна і 2 метри робити між ними. Ще дуже важливо на якій висоті їх вішати - зазвичай це 180-200 см від підлоги, щоб світло розподілялося рівномірно і не сліпило очі. Також треба врахувати напрямок світла - є моделі, які світять вгору, вниз або в обидві сторони. Для коридору найкраще двосторонні, вони дають більш рівномірне освітлення простору.

Сообщение # 2 01.10.25 - 20:54:51

yaku

Ветеран

Статистика:

Так, все правильно сказано вище. Я теж робив освітлення у коридорі, він у мене теж немаленький. Брав чотири світильники на сім метрів, розмістив їх рівномірно - вийшло чудово, світла достатньо, і виглядає стильно. Головне перед установкою продумати проводку, щоб потім не долбати стіни. Я купував світильники на https://plafon.kiev.ua/nastennye-svetilniki/, там є спеціальні моделі саме для коридорів, вони вузькі і не виступають сильно від стіни - це важливо, щоб не чіпляти їх при ходьбі. Ще один момент - беріть світильники з LED лампами, вони довговічні і електрики менше споживають. У мене вже майже два роки працюють без проблем, і рахунки за світло не зросли.

Сообщение # 3 01.10.25 - 21:47:39
Вибір іграшкового автомата : Предыдущая темаСледующая тема: резину 235/75/15 Я-555 в норм состоянии
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники

Made possible by: bbPress 8.2